Kategorier
Okategoriserade

Partille IF

Idrottslaget Partille IF grundades år 1924 av ett gäng grabbar i Johannes Bredstenliens kök. För att kunna spela fotboll arrenderades en markplätt ut till föreningen för 200 kr där de valde att anlägga en idrottsplats. Därefter tog föreningen ut ett A-lag och premiärmatchen spelades mot Götaholms BK där Partille IF vann med 4-1.

Föreningen fick en brokig start då företaget som Partille IF arrenderat sin markplätt av blev uppköpt, och det nya företaget ville inte längre arrendera ut marken till föreningen. Men när allt såg som mörkast ut fick de hjälp av Jonsereds idrottsförening som lånade ut sin plan till Partille IF till en kostnad av 25 kr per match. Och så blev det fram till 1974 då fotbollssektionen flyttade till Lexby IP.

År 1936 utökades föreningen med Handboll, och 1940 tillkom även bandy och skidor. Bandy spelades i trettio år när verksamheten istället gick över till landhockey under namnet Partille SC. År 1948 så fick också föreningen en damsektion som längre fram kom att spela i Allsvenskan i både fotboll och handboll.

Med tiden så breddades föreningen att även innehålla friidrott, bordtennis, tennis, bangolf och ishockey. Numera har alla dessa grenar antingen bildat egna föreningar eller lagts ner, och kvar är bara fotbolls och handbollsverksamheten. Den mest kända spelaren som varit aktiv i föreningen är Kim Källström. Med Kim i laget vann Partille IF Gothia Cup två år i rad samt Telia Cup som var inofficiellt svenskt mästerskap för fjortonåringar.

Lämna ett svar